Kierrättämällä asumiskulut kuriin

Viime päivinä olemme saaneet asiakaspalveluumme paljon viestejä, joissa kerrotaan, että roskakatoksiin ja jätepisteille on hylätty paljon sinne kuulumatonta jätettä. Roskia saatetaan myös jättää roska-astioiden ulkopuolelle. Voittoa tavoittelemattomana yrityksenä meidän asukkaamme maksavat vain asumiseen liittyvät kulut, ja jokainen tämän kaltainen ilmoitus harmittaa minua tosi paljon, sillä tiedän, että jos jätekulut nousevat, se vaikuttaa suoraan asukkaiden vuokriin, jotka haluamme pitää niin matalina kuin mahdollista.

Jos kaikki asukkaamme kierrättäisivät, niin vuokrat voisivat laskea jätekustannusten pienentymisen seurauksena. Sinä voit kierrättämällä vaikuttaa suoraan oman vuokran suuruuteen, ja auttaa omalta osaltasi pitämään huolta siitä, että luonnonvarat menevät kiertoon. Tässä muutama vinkki, joilla pääset alkuun:

1. Lajittele kotitalousjätteet

Me haluamme vuokranantajana varmistaa, että asukkaillamme on mahdollisuus lajitella kotitalousjätteensä. Haluamme tarjota asukkaiden käyttöön siistit jätepisteet, joissa on riittävästi tilaa asukkaiden jätteille. Jätteet voi lajitella pääsääntöisesti paperiin, muoviin, metalliin, lasiin, kartonkiin, biojätteeseen ja sekajätteeseen, mutta näissä on pieniä kohdekohtaisia eroja. Tutustu oman asuinkohteesi jätepisteestä löytyviin astioihin ja lajittele jätteesi sen mukaan. Jos huomaat, että jätekatos on epäsiistissä kunnossa tai astiat pursuilevat, niin ilmoita asiasta meille.

2. Hyödynnä lähintä RINKI-ekopistettä

Jos asuinkohteessasi ei ole kaikkia jätekeräysastioita, niin voit kätevästi tarkistaa kierrätys.info –palvelusta, missä on sinua lähin RINKI-ekospiste. Kierrätyspisteisiin voi viedä ilmaiseksi lajiteltua kotitalousjätettä. Eri puolilla Nurmijärveä on useita RINKI-pisteitä.

3. Ota vastuu omista huonekaluista ja ongelmajätteestä

Tiesitkö, että lain mukaan jokainen kotitalous on vastuussa omasta jätteestään? Tämä tarkoittaa, että jos leivänpaahdin tai sohva menee rikki, olet itse vastuussa sen kierrättämisestä oikein. Jäteasemat vastaanottavat elektroniikkajätettä ja ongelmajätettä ilmaiseksi, eli rikkoontuneen elektroniikan ja vanhat laitteet voi toimittaa ilmaiseksi kierrätykseen. Näiden jätteiden paikka ei ole taloyhtiön roskakatoksessa.

4. Osta vähemmän ja kierrätä

Seuraavan kerran kun olet heittämässä pois käyttökelpoista tavaraa tai hankkimassa uutta, kysy itseltäsi tarvitsetko tavaran oikeasti, ja voisitko hankkia sen käytettynä. Ostamalla käytettyä ja laittamalla omat turhat tavarat kiertoon voit vähentää syntyvän jätteen määrää. Kannattaa hyödyntää kirpputoreja ja netissä toimivia kierrätyssivustoja ja –ryhmiä, sillä niistä voi tehdä todellisia löytöjä!

Takaisin blogiin