1.6.2022 alkaen kaikki uudet vuokrasopimukset Nurmijärven Kodeilla ovat savuttomia 

Nurmijärven Kodit tekee jatkossa pelkästään savuttomia vuokrasopimuksia. 1.6.2022 alkaen kaikissa Nurmijärven Kotien vuokrasopimuksissa on sopimusehdoissa tupakointi kielletty asunnossa, parvekkeella sekä asuntopihalla. Nurmijärven Kodit haluaa edistää savuttomuutta kohteilla. Haluamme olla mukana viemässä Suomea kohti savuttomuutta, ja tupakoinnin vähentäminen on linjassa valtakunnallisten tavoitteiden kanssa. Tarkoituksena on edistää terveyttä ja vähentää tupakoinnista syntyviä haittoja. 

Tupakointi sisällä asunnoissa on ollut jo pitkään vuokrasopimuksissa kiellettyä, ja uusimmissa asuinkohteissamme on tupakointi ollut alusta alkaen kielletty myös parvekkeilla ja asuntojen pihoilla. Savuttomissa kohteissa asuvat asukkaat ovat olleet tyytyväisiä, ja tupakointikiellosta ei ole tullut asukkailta yhtään kielteistä palautetta Nurmijärven Kodeille. Olemme myös valvoneet parveketupakointikieltoa näissä kohteissa  ja puuttuneet sopimusrikkomuksiin esimerkiksi antamalla varoituksia luvattomasta tupakoinnista. 

Nurmijärven Kodeilla tehdään vuosittain useita satoja uusia vuokrasopimuksia. Kun vanhat vuokrasopimukset pikkuhiljaa korvautuvat uusilla vuokrasopimuksilla, jo muutaman vuoden kuluttua suurin osa vuokrasopimuksestamme on savuttomia. 

Sitä mukaa kun savuttomien sopimusten määrä kasvaa, tulemme kiinnittämään enemmän huomiota siihen, että tupakointi ei häiritse kenenkään asumista. Tupakoinnin vähentyessä lähivuosina tulemme jatkossakin ottamaan askeleita kohti savuttomuutta asuinkohteillamme. 

Olemassa oleviin vuokrasopimuksiin jää voimaan ne ehdot, jotka kyseinen asukas on hyväksynyt ja allekirjoittanut. Tupakointi ei kuitenkaan koskaan saa häiritä naapureita. Jos siis sopimuksesi ei kiellä tupakointia parvekkeella tai asuntopihalla, niin varmistathan joka tapauksessa, että tupakansavu ei kulkeudu sisään omaan tai muiden asuntoihin, eikä muulla tapaa häiritse naapureitasi.  

Jos tupakansavu häiritsee sinun asumistasi, kannattaa ottaa asia ystävälliseen sävyyn puheeksi naapurin kanssa. Mikäli häiriö jatkuu, teethän Nurmijärven Kodeille kirjallisen häiriöilmoituksen. Puutumme sopimuksen vastaiseen tupakointiin nyt ja jatkossa, jotta kaikilla asukkaillamme olisi hyvä asua kodeissaan. 

Takaisin uutisiin