Asunnon hakeminen Nurmijärven kodeilta on helppoa! Voit hakea asuntoa Nurmijärven Kodeilta täyttämällä sähköisen asuntohakemuksen.

Jos et pysty täyttämään sähköistä asuntohakemusta, voit tulostaa paperisen asuntohakemuksen paperisen asuntohakemuksen (PDF) ja toimittaa sen täytettynä osoitteeseen:

Nurmijärven Kodit Oy
Kauppanummentie 2
01900 Nurmijärvi

Jos haluat tuoda hakemuksen suoraan postilaatikkoomme käsittelyn nopeuttamiseksi, niin postilaatikkomme sijaitsee toimistomme ulko-oven läheisyydessä, pankki-automaatin viereisellä seinustalla S-marketin rakennuksessa.

Täytä asuntohakemus huolellisesti ja liitä hakemukseen mukaan tarvittavat liitteet: löydät tarkemmat ohjeet Liitteet-sivulta. Liitteet voi toimittaa jo hakemuksen täyttämisen yhteydessä, mutta ne tulee varautua toimittamaan viimeistään siinä vaiheessa, kun tarjoamme sinulle asuntoa ja otat tarjotun asunnon vastaan.

Kerro asuntohakemuksella mahdollisista toiveista ja asunnon tarpeeseen vaikuttavista seikoista. Muista ilmoittaa hakemuksessa myös sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä.

Asunnon vaihto ja kahdenkeskinen vaihto

Oletko löytänyt toisen Nurmijärven Kotien asukkaan, jonka kanssa haluatte vaihtaa asuntoja? Hienoa! Se onnistuu samalla tavalla kuin asunnon hakeminenkin. Täytä asuntohakemus, ja olemme sinuun yhteydessä yleensä jo seuraavana arkipäivänä.

Asunnon kahdenkeskinen vaihto toisen Nurmijärven Kotien asukkaan kanssa on mahdollista samoilla ehdoilla kuin muukin asunnon vuokraaminen meiltä. Molemmilla vaihtajilla tulee olla asuntohakemukset jätettynä sisään. Molempien asukkaiden tulee ilmoittaa kirjallisesti esimerkiksi sähköpostilla, että hakevat kahdenkeskistä vaihtoa, ja kertoa nykyisen ja tulevan asunnon tiedot. Jos asuntohakemusta ei vielä ole sisällä, nämä tiedot voi mainita myös vaihtohakemuksen lisätiedoissa.

Kun meillä on molempien vaihtoa toivovien hakijoiden asuntohakemukset ja kirjalliset vaihtopyynnöt, niin käsittelemme hakemukset normaalin käytännön mukaan. Molempien vaihtajien tulee täyttää ARA:n asukasvalinnan vaatimukset. Valintaperusteita ovat asunnon tarve, varallisuus ja tulot.

Keskinäinen vaihto on mahdollista näillä ehdoin:

  • Molemmat vuokralaiset ovat asuneet nykyisissä asunnoissa vähintään vuoden ajan.
  • Molemmilla vaihtajilla on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus.
  • Kumpikaan vaihtaja ei ole saanut edeltäneen vuoden aikana kirjallista varoitusta.
  • Vaihtajilla ei ole maksamattomia vuokria eikä Nurmijärven Kodeilla ole kumpaakaan kohtaan muita taloudellisia vaatimuksia.
  • Molemmat hakijat hyväksyvät asunnot siinä kunnossa kuin ne ovat. Molempien asuntojen tulee olla hyvässä kunnossa. Asuntojen kunto tarkistetaan.
  • Vaihdettavat asunnot vastaavat vaihtajakotitalouksien perhekokoa. Esimerkiksi yksi henkilö voi vaihtaa vain 1–2 huoneen asuntoon ja kolme henkilöä 2–4 huoneen asuntoon.
  • Asunnon vaihdoissa noudatetaan normaaleja irtisanomisaikoja. Molempien vaihtajien täytyy irtisanoa omat asuntonsa sen jälkeen, kun Nurmijärven Kodit on hyväksynyt vaihdon. Irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi.
  • Avainten palautus ja luovutus tapahtuu aina lukkoliikkeen kautta, ei koskaan suoraan asukkaalta toiselle.

Lopullisen päätöksen vaihdosta tekee aina Nurmijärven Kodit näiden kriteerien perusteella.

Asuntohakemusten käsittely

Kaikki saapuneet asuntohakemukset käsitellään pian saapumisen jälkeen. Olemme sinuun yhteydessä henkilökohtaisesti, kun hakemuksesi on käsittelyssä, ja parhaassa tapauksessa saat asuntoehdotuksen sähköpostiisi.

Huomaathan, että asuntoehdotus ei ole vuokranantajaa sitova, ja asuntoa saatetaan tarjota samaan aikaan myös muille hakijoille. Asunnon saa se hakija, joka nopeimmin ilmoittaa vuokraavansa sen. Ilmoitathan, jos et halua ottaa ehdotettua asuntoa vastaan, jotta voimme katsoa, pystymmekö tehdä sinulle ehdotuksen jostakin toisesta asunnosta.

Asuntoehdotukseen vastataan sähköpostitse asiakaspalvelu@nurmijarvenkodit.fi. Mikäli sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, asuntoehdotus tehdään puhelimitse ja saat samalla toimintaohjeet asunnon vastaanottamiseksi.

ARA-kohteissa asukasvalinnat tehdään ARA:n ohjeistuksen mukaisesti. Asukasvalinnoissa ei ole käytössä jonotusjärjestelmää, eikä kielteisiä päätöksiä tehdä. Asunnon tarve ja kiireellisyys arvioidaan tapauskohtaisesti. Suurimmassa tarpeessa olevat ruokakunnat asetetaan aina etusijalle. Tästä syystä asuntohakemus kannattaa aina täyttää perusteellisesti ja huolellisesti. Otamme ARA-rahoitteisissa asuinkohteissa aina huomioon hakijan tulot ja varallisuuden, sekä nykyisen asuntotilanteen.

Hakemus on voimassa kuusi (6) kuukautta kerrallaan. Tarkistamme luottotiedot kaikilta asunnon hakijoilta.

Huolehdithan hakemuksen uusimisesta ja tietojen päivittämisestä, jos tilanteesi muuttuu. Hakemuksen tietoja voit päivittää ilmoittamalla meille sähköpostitse hakemuksen voimassaoloaikana asiakaspalvelu@nurmijarvenkodit.fi tai puhelimitse asiakaspalvelun aukioloaikoina p. 040 317 4457. Puhelinpalvelun aukioloajat löydät yhteystiedot-sivulta.

Huomioithan, että käynnit asiakaspalvelussa tai puhelinsoitot eivät nopeuta asunnon saantia, vaan asunnot jaetaan reilusti ja tasapuolisesti hakemusten perusteella.

Hyödyllisiä linkkejä