Oletko kierrättäjä-ässä vai pimeydessä patja kainalossa hiippaileva rontti?

Rasti ruutuun: voitko ilolla ja ylpeydellä kertoa kierrättäväsi suurin piirtein kaiken minkä pystyt? Sekajäteastiasi ei täyty enää millään, vaikka aiemmin se saattoi täyttyä jo muutamassa tunnissa? Kierrätysastioita sinulla on kertynyt kotiin useita, ainakin muoville, kartongille, paperille, metallille ja pulloja varten. Vähän jo epätoivoakin saattaa aiheuttaa tilanpuute, kun keräysastiat valtaavat niin suuren osan pienestä kodistasi. Jos joskus käy niin, että sekajätteeseen lipsahtaakin vähän enemmän lajittelematonta jätettä, niin saatat tuntea sydämessäsi pienen piston. Tiedät varsin hyvin, että omat rikkinäiset huonekalut kuuluu viedä Metsä-Tuomelaan tai sorttiasemalle, ja että se ei maksa maltaita?

VAI

Rasti ruutuun: Onko lajittelu sinulle ihan hepreaa? Tunnustatko peräti olevasi se rontti, joka hiippailee hämärässä hylkäämään rikkinäisen vuodesohvan varastokomeroon tai roskahuoneen seinustan viereen? Tuuppaatko roskapussin ensimmäiseen vastaantulevaan jäteastiaan kurkkaamatta laatikon kyljestä, minkälaiselle jätteelle astia on tarkoitettu?  Etkö suoraan sanoen ole kovinkaan kiinnostunut siitä, että jätekuljetukset voivat nostaa vuokria niin itsellä kuin naapureillakin? Se nimittäin todella pitää paikkansa, että vuodesohvan poisvienti maksaa pitkän pennin! Samoin yksikin väärä pussi väärässä jäteastiassa vesittää koko astian idean, ja siitä myös laskutetaan ekstraa.

VAI

Rasti ruutuun: Ehkä oletkin jotain näiden kahden ääripään välistä, kuten suurin osa meistä? Välillä ei voimat riitä ihan kaikkeen kierrätysintoiluun, mutta sen verran teet kuitenkin, että muutat hieman omia toimintatapojasi ja opettelet oman asuinkohteensa jäteastioiden tarkoituksen. Jaksat miettiä, että millä konstilla kierrätys sujuisi omassa taloudessa fiksuimmin ja helpoimmin, ja tiedät, että kotiin tarkoitettuja kierrätysastioita on nykyään tarjolla kaikissa taloustarvikkeita myyvissä liikkeissä ja ne ovat vielä edullisia, vähän tilaa vieviä ja tyylikkäitä.

Kuulutko enemmän ensimmäiseen tai viimeiseen kategoriaan, kuin keskimmäiseen? Luonto ja vuokranantajasi kiittää ja kumartaa!

Kaikkiin Nurmijärven Kotien kohteisiin on kevään mittaan ripoteltu keltaisia muovinkeräysastioita, tai vanhoja sekajäteastioita on tarroitettu uudelleen muovinkeräysastioiksi. Ne alkavat toivon mukaan täyttyä vinhaa vauhtia kierrätysmuovista, koska sitähän kotitalouksissa riittää. Jos sinulle tulee tunne, että astia täyttyy liian nopeasti ja tyhjennysväli vaikuttaa liian harvalta, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, ja tihennämme tyhjennysvälejä tarvittaessa. Jos huomaat, että voisimme jollain muulla tapaa helpottaa tai parantaa kierrätystä sinun kohteellasi, niin laita meille viestiä.

Kiertokapulan nettisivuilta sekä Nurmijärven kunnan kierrätyssivuilta löydät helppoja ohjeita kierrättämiseen ja paikat joihin muun muassa käytöstä poistetut huonekalut tai kodinkoneet tulee toimittaa. Naapuriakin voi hiukan opastaa, jos itsellä on paremmin kierrätysasiat hallussa, mutta hyvällä boogiella, ei liian tiukkaan äänensävyyn. Siinä samalla kun juttelee, niin saattaa huomata, että naapuri onkin ihan hitsin kiva tyyppi!

Birgitta Vesala

Kiinteistöassistentti

Kunnossapito ja Rakennuttaminen

Nurmijärven Kodit

Takaisin blogiin