Opiskelija – etsitkö kotia? Lue usein kysytyt kysymykset asumisesta Nurmijärven Kodeilla

Usein kysyttyjä kysymyksiä opiskelijan vuokra-asumisesta

Opiskelijalle asunnon metsästäminen on kohta kiivaimmillaan, kun viesti hyväksytystä opiskelupaikasta kilahtaa sähköpostiin. Kun haluat asua lähellä opiskelupaikkaasi tai lähellä hyviä kulkuyhteyksiä esimerkiksi Helsinkiin, Hyvinkäälle, Vantaalle tai Loppiin, on Nurmijärven Kodit mainio valinta! Opintotuelle on varmasti parempaakin käyttöä kuin vuokra, ja meillä Nurmijärven Kodeilla onkin Nurmijärven alueen edullisimmat vuokrat.

Erityisesti pääkaupunkiseudulla opiskelija-asunnoista on pulaa, ja siksi kannattaa hakea asuntoa mahdollisimman pian opiskelupaikan ratkettua. Asuminen Nurmijärven Kodeilla on turvallista ja helppoa, ja oma koti voi olla yhden hakemuksen päässä.

1. Kuka voi vuokrata asuntoja Nurmijärven Kodeilta?

Kaikissa opiskelujen vaiheessa olevat hakijat ovat tervetulleita hakemaan asuntoa meiltä! Voit hakea asuntoa, olit sitten juuri opiskelusi aloittanut, vasta valmistunut tai esimerkiksi kesätöiden perässä muuttava. Myös vaihto-opiskelijat ovat tervetulleita.

2. Kuinka kauan asunnossa voi asua?

Vuokra-asuminen on joustava tapa muuttaa esimerkiksi uudelle paikkakunnalle opiskelujen tai vaikka työharjoittelun perässä, sillä minimiasumisaikaa meillä ei ole! Voit asua vaikka pari kuukautta, jos elämäntilanne sitä vaatii. Meillä ei ole myöskään maksimiasumisaikaa, eli valmistuttuasi opinnoistasi ja siirtyessäsi työelämään, sinulla on mahdollisuus jäädä asumaan kotiisi.

3. Onko ensin muutettava soluun saadakseen oma yksiö?

Me emme velvoita ensin asumaan soluasunnossa, kuten usein opiskelija-asunnoissa usein on edellytyksenä. Voit muuttaa suoraan yksiöön tai vaikka kaksioon. Kaksiot ovat Nurmijärven alueella edullisempia kuin monilla muilla pääkaupunkiseudun alueilla, eli voit asua leveämmin. Meillä on myös suuremmankin perheen tarpeisiin sopivia perheasuntoja, sekä kaverin kanssa asumiseen sopivia asuntoja, joissa on erillinen keittiö ja makuuhuoneet.

4. Mikä on ARA-asunto?

Nurmijärven Kotien kodit ovat ARA-rahoitteisia, eli opiskelijabudjettiin sopivia ja kohtuuhintaisia koteja. ARA-vuokra-asuntojen vuokrat määrittyvät omakustannusperiaatteen mukaan, eli valtion asuntopolitiikallaan ARA takaa, että vuokra-asuntoja rakennetaan kohtuuhintaisina.

Ja siksi ARA-asunnot ovat nappivalinta juuri opiskelijalle!

5. Miten allekirjoitan sopimuksen, kun asun nyt eri paikkakunnalla?

Kaikki asiointi onnistuu Nurmijärven Kodeilla etänä! Voit allekirjoittaa vuokrasopimuksesi sähköisesti verkossa verkkopankkitunnuksillasi milloin tahansa. Me lähetämme sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla allekirjoituslinkin. Sopimus on saatavillasi aina Visma Signissa, vaikka kellon ympäri.

6. Voinko muuttaa opiskelijakaverini kanssa kimppakämppään?

Jos yksin asuminen tuntuu yksinäiseltä, meillä voit muuttaa myös kimppakämppään kaverisi kanssa. Opiskelijalle asumiskulujen jakaminen kaverin kanssa on aina mainio vaihtoehto. Voit muuttaa kaverisi kanssa kimppakämppään, olit sitten vasta opiskelusi aloittanut, tai jo opiskelusi päätökseen saanut.

7. Millaista on muuttaa ensimmäistä kertaa omilleen?

Opiskelijan koti on usein ensimmäinen oma koti. Useinkin soitetaan vielä vanhemmille kotiin, että mitä pitäisi nyt tehdä, kun iskee tenkkapoo. Me olemme laatineet ohjeet juuri sinulle, ensimmäiseen kotiin muuttavalle. Löydät ohjeistamme tiedon siitä, kuinka voit noutaa uuden kotisi avaimet ja mihin olla yhteydessä, jos vaikka kylpyhuoneesi ovi narisee. Uuden asukkaan ohjeista löytyy kaikki tarvittava asumiseen liittyvä tieto, eli asuminen meillä on huoletonta.

Kaikissa asunnoissamme on vuokravakuus, joka täytyy maksaa ennen kuin voit muuttaa uuteen kotiisi. Lemmikit ovat enemmän kuin tervetulleita. Suosittelemme myös ottamaan kotivakuutuksen.

8. Miksi Nurmijärven Kodit?

Koska meillä Nurmijärven Kodeilla ei ole minimi- eikä maksimiasumisaikoja. Voit asua niin lyhyen aikaa kuin haluat, ja jatkaa asumista opiskeluiden jälkeen. Lemmikit ovat enemmän kuin tervetulleita muuttamaan kanssasi. ARA-asunnot ovat mainio valinta opiskelijalle hintansa vuoksi, ja saat enemmän vastinetta vuokrarahoillesi Nurmijärvellä.

Helsinkiin on Klaukkalasta vain puolen tunnin matka ja voit asua Nurmijärvellä, opiskelit sitten Helsingissä, Hyvinkäällä tai Vantaalla. Meillä Nurmijärven Kodeilla on 1800 vuokrakotia ympäri Nurmijärven kuntaa Kirkonkylällä, Klaukkalassa, Röykässä ja Rajamäellä.

9. Eli mitä teen, kun haluan kodin Nurmijärveltä?

Kun etsit kotia, täytä alla oleva asuntohakemus. Me olemme viimeistään seuraavana arkipäivänä sinuun yhteydessä ja katsomme yhdessä tarpeidesi mukaan juuri sinulle sopivan asunnon. Voit myös kirjoittaa hakemuksen lisätietoihin, mikä asunto sinua erityisesti kiinnostaa. Meillä on yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neliöitä niin pienempään kuin suurempaankin tarpeeseen. Etsitään yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopiva asunto!

Takaisin uutisiin