Ota hyöty irti öiden viileydestä!

Varo tuulettamasta lämmintä ilmaa kotiisi

Vaikka lämpö ja kesähelteet ovatkin odotettuja talven pakkasten ja pimeyden jäljiltä, voi helle kuitenkin tuntua tukalalta kotonasi. Mikä voisi olla hyvä keino viilentää asuntoasi? Tässä sinulle muutama oiva keino!

1. Ota hyöty irti öiden viileydestä

Läpiveto yön ajaksi voi viilentää asuntoasi parhaiten. Jos läpivedon saanti ei ole mahdollista, avaa ainakin hyvän sään puitteissa ikkunat, jotka on mahdollista saada auki. Muista myös avata parvekelasit, jotta parvekkeen kuuma ilma tuulettuisi yön aikana pois.

Tärkeää on, että muistat sulkea aamulla ovet ja ikkunat, jotta kuuma ilma ei pääse tunkeutumaan takaisin kotiisi. Saattaa tuntua hassulta, että ovet ja ikkunat täytyykin pitää helteillä kiinni, mutta ulkoilman ollessa kuumempaa kuin sisäilma, lämmittää se asuntoasi entisestään.

2. Sulje verhot ja sälekaihtimet

Kun aurinko ei pääse paistamaan asuntoosi sisälle, ei asuntosi pääse paahtumaan niin kuumaksi. Siksi suosittelemme, että suljet sälekaihtimet ja verhot päivisin.

3. Viilennä itsesi

Jos nukkuminen tuntuu hankalalta, käy viilentymässä jääkylmässä suihkussa. Se tekee ihmeitä! Kesähelteillä on myös sallittua syödä pitkin päivää jäätelöä – ainakin sillä saa hyvän mielen. 🙂

4. Tuuletin on oiva kapistus kesähelteisiin

Tuulettimen tuottama ilmavirtaus siirtää lämpöä iholta ja tekee näin olon hieman viileämmäksi. Jotkut ovat jopa laittaneet kulhollisen jääpaloja tuulettimen eteen, jotta niiden viileys helpottaisi oloa ja viilentäisi asuntoa edes hetkellisesti.

5. Vältä uunin ja mahdollisen saunan käyttöä

Voit huomaamattasi kuumentaa asuntoasi käyttämällä paljon uunia kokkailuihisi tai lämmittämällä saunaa, joten niiden käyttöä kannattaa välttää, jos vain suinkin mahdollista. Myös ylimääräiset sähkölaitteet kannattaa sulkea pauhaamasta, sillä ne saattavat lisätä lämpöenergiaa kotonasi.

6. Puhdista ilmanvaihtoventtiilit

Niihin kertyy helposti pölyä, joka saattaa heikentää ilman virtausta. Siksi on tärkeää pitää venttiilit puhtaana.

7. Muista nesteyttää itseäsi

Juo kylmää vettä pitkin päivää. Voit laittaa vesikannun jääkaappiin valmiiksi kylmentymään, niin saat juoda hanavettäkin kylmempää vettä!

Takaisin uutisiin