6+1 syytä pistää asukastiedot ajan tasalle

Onko asuntosi henkilöluku vaihtunut ajan saatossa? Onko joku perheenjäsen muuttanut asuntoon tai asunnosta pois? Muistitko ilmoittaa siitä vuokranantajalle?

Entäpä muistitko tehdä huoltoyhtiölle erillisen muuttoilmoituksen silloin, kun muutit sisään asuntoon?

Asukkaan tehtävänä on tehdä muuttoilmoitus aina sekä Nurmijärven Kodeille että huoltoyhtiölle, sekä sisään muuttaessa että asukastietojen muuttuessa.

Alla 6+1 hyvää syytä, miksi muutokset kannattaa aina ilmoittaa.

1. Voit säästää rahaa vesimaksuissa

Jos esimerkiksi aikuistuva lapsi, puoliso tai muu perheenjäsen muuttaa asunnosta pois, niin ilmoittaminen vuokranantajalle ja huoltoyhtiölle voi muuttohässäkässä helposti unohtua. Vesimaksut lasketaan aina asukasluvun mukaan, eli pois muuttavasta asukkaasta kannattaa ilmoittaa Nurmijärven Kodeille hieman ennen muuttoa, jotta voimme vähentää muuttavan asukkaan vesimaksun vuokralaskulta.

2. Avainten hukkuessa huolto voi auttaa

Katosiko avain uintireissulla? Hukkasiko puoliso avaimen kauppareissulla? Ei haittaa, jos olet muistanut tehdä huollolle muuttoilmoituksen, sekä omasta sisään muutostasi että puolison muutosta. Huolto tarkistaa tiedot listoiltaan, ja tulee avaamaan oven. Jos huollolle ei ole tehty muuttoilmoitusta, niin huolto ei voi avata ovea avaimen kadotessa. Jos et ole tehnyt muuttoilmoitusta huollolle silloin, kun muutit asuntoon sisään, niin voit tehdä sen koska tahansa myöhemminkin huoltoyhtiön sivuilla. Myös pois muutosta kannattaa ilmoittaa huoltoon.

3. Postimies löytää perille

Jos asuntoon muuttaa uusi henkilö, niin ilmoitathan tästä huoltoyhtiölle, jotta huolto voi käydä vaihtamassa oikeat nimet käytävän taululle sekä postilaatikkoon. Postimiehen työtä helpottaa, jos nimet ovat ovessa oikein. Tekemällä muuttoilmoituksen huoltoyhtiölle varmistat siis, että postisi löytävät perille uuteen kotiin.

4. Hädän sattuessa pelastajat pääsevät auttamaan

Hätätilanteen sattuessa pelastushenkilökunta tai ensihoito voivat joutua olemaan yhteydessä huoltoyhtiöön, ja on tärkeää, että huoltoyhtiö tietää huoneistoissa oleskelevien henkilöiden tiedot. Myös pelastus- ja ensihoitohenkilöstölle on tärkeää, että nimitiedot ovat oikein nimitaululla ja huoneiston ovessa.

5. Asumisturvavakuutus kattaa vain ilmoitetut asukkaat

Tiesitkö, että useimmissa kohteissamme asukkailla on automaattinen asumisturvavakuutus, joka korvaa kuluja esimerkiksi jos avain katoaa tai jos asukkaalle sattuu piha-alueella tapaturma? Tämä vakuutus kattaa kuitenkin ainoastaan sellaiset henkilöt, jotka on ilmoitettu asukkaiksi. Äkkiä siis ilmoittamaan kaikki asukkaat, sillä vahinko ei tule kello kaulassa!

6. Nurmijärven Kodit voi palvella kaikkia asunnon asukkaita

Meille kannattaa ilmoittaa muutokset asukastiedoissa, jotta voimme palvella kaikkia asunnossa kirjoilla olevia henkilöitä. Aina kun asukas on meihin yhteydessä, tarkistamme asunnon tiedot. Jos kyseisen asukkaan tietoja ei löydy, emme välttämättä pysty auttaa ilman erillistä valtakirjaa. Ilmoita siis myös aina Nurmijärven Kotien asiakaspalvelulle jos joku henkilö muuttaa sisään tai pois, jotta voimme palvella kaikkia asunnossa asuvia henkilöitä mahdollisimman hyvin.

Miten toimin, jos haluan muuttaa tai tarkistaa asukastietoja?

Tee huollolle muuttoilmoitus täällä:

Muuttoilmoitus Klaukkala

Muuttoilmoitus Kirkonkylä, Rajamäki ja Röykkä

Voit tehdä muuttoilmoituksen myös jälkikäteen, jos se on jäänyt aikanaan sisään muuttaessasi tekemättä. Samoin, jos asuntoon on muuttanut ihmisiä tai sieltä on muuttanut ihmisiä pois, voit ilmoittaa muutosta samalla lomakkeella.

Ilmoita myös Nurmijärven Kotien asiakaspalveluun, mikäli asukkaita on muuttanut sisään tai pois, jotta voimme korjata asunnon vesimaksut ajan tasalle, ja kirjata mahdolliset uudet asukkaat asunnon tietoihin.

Bonusvinkki: päivitä myös yhteystiedot!

Onko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi vaihtunut sitten sisään muuton? Ilmoita uusi sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi asiakaspalveluumme, jotta me voimme tavoittaa sinut tarvittaessa asumiseen ja vuokrasopimukseen liittyvissä asioissa. Voit korjata yhteystietojasi itse myös OmaKodissa.

Takaisin blogiin
WordPress PopUp Plugin