Kahdenkeskisen asunnonvaihdon pelisäännöt

Onko sinulla haaveissa paremmin elämäntilanteeseen sopiva asunto? Onko nykyinen koti käymässä pieneksi tai liian suureksi? Onko sinulla kenties jo tiedossa naapuri tai tuttava, jonka kanssa haluaisitte vaihtaa asuntoja? Kahdenkeskinen asunnonvaihto Nurmijärven Kodeilla on mahdollista, ja nyt kahdenkeskistä vaihtoa varten on luotu yhteiset pelisäännöt.

Mistä löydän asunnonvaihtokumppanin?

Voit etsiä asunnonvaihtokaveria esimerkiksi sosiaalisen median ryhmistä. Nurmijärven Kotien asukkailla on monia erilaisia ryhmiä esimerkiksi Facebookissa. Vaihtokumppani voi löytyä myös vaikkapa omasta tuttavaverkostosta tai pihapiiristä. Jos sopivaa vaihtokumppania ei löydy, niin ei hätää, voit aina jättää meille normaalin asuntohakemuksen, jolloin olet mukana asukasvalinnoissamme.

Olen löytänyt asunnonvaihtokumppanin, mitä sitten?

Hienoa, että olet löytänyt kumppanin! Seuraavaksi varmistetaan nämä asiat:

  • Vastaavathan asunnot teidän hakijakuntien kokoa? Yksin hakevalle sopivan kokoinen asunto on yksiö tai kaksio, ja isommalle perheelle esimerkiksi kolmio tai neliö.
  • Olettehan molemmat asuneet asunnoissanne vähintään vuoden ajan?
  • Onhan kummallakin toistaiseksi voimassa oleva sopimus?
  • Onhan kummallakin vuokrat ajan tasalla, eikä vuoden sisään ole tullut varoituksia?
  • Onhan molemmat asunnot siistissä kunnossa? Sinun tulee hyväksyä uusi asunto siinä kunnossa, kuin se on.

Kaikki listan kohdat toteutuvat meidän kohdallamme. Miten asunnon vaihto etenee?

Sitten laitetaan hihat heilumaan! Tarvitsemme molemmilta hakijoilta asuntohakemukset, eli jos sinulla ei vielä ole hakemusta, jätä hakemus sisään. Lisäksi molempien osapuolten tulee ilmoittaa meille kirjallisesti esimerkiksi sähköpostilla, että haluavat vaihtaa asuntoja. Jos sinulla ei ole vielä asuntohakemusta, voit merkitä vaihtoasunnon tiedot hakemuksen lisätietoihin.

Mitä muuta tulee huomioida asunnon vaihdossa?

Nurmijärven Kodit tekee aina lopullisen päätöksen asunnonvaihdosta. ARA-asuntojen valintaperusteita ovat asunnon tarve, varallisuus ja tulot. Nurmijärven Kodit tarkistaa, että molemmat hakijat täyttävät edelleen ARA:n asukasvalinnan vaatimukset. Molemmat asunnot myös tarkastetaan ennen vaihdon hyväksymistä.

Asunnon vaihdossa noudatetaan normaaleja irtisanomisaikoja, eli molempien hakijoiden täytyy irtisanoa asuntonsa sen jälkeen, kun Nurmijärven kodit on hyväksynyt vaihdon. Molempien osapuolten tulee tehdä huolellinen loppusiivous. Avaimet palautetaan aina lukkoliikkeeseen ja noudetaan lukkoliikkeestä, ei koskaan suoraan asukkaalta toiselle.

Nyt sinulla on kaikki tiedot, mitä tarvitset asunnon kahdenkeskiseen vaihtoon. Onnea vaihtokumppanin etsintöihin!

Takaisin blogiin