Kysymyksiä ja vastauksia maksujen korotuksista

Miksi vuokria tai muita maksuja korotetaan?

Kaikki kustannukset ovat nousseet ja korjaustarpeita on paljon.

Nurmijärven Kotien vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteella, eli emme tuota voittoa, vaan tuotoilla katetaan vain todelliset kustannukset.

Miten paljon vuokria korotetaan?

Suurimmassa osassa kohteita vuokrat pysyvät ensi vuonna samana. Vuokrankorotuksia on tulossa ainoastaan muutamissa, mm. perusparannuksen läpikäyneessä kohteessa.

Jokainen vuokralainen tulee saamaan lokakuun lopulla kirjeen, jossa on vuokra- ja maksutiedot oman asunnon osalta. Korotuksen suuruus vaihtelee riippuen kohteesta.

Miksi vesimaksuja korotetaan?

Erityisesti vedenkäytöstä aiheutuvat kustannukset ovat nousussa, ja aikaisemmin peritty vesimaksu ei riittänyt kattamaan kustannuksia. Vesimaksu ei korotuksenkaan jälkeen kata todellisia kustannuksia.

Miksi sauna- ja autopaikkamaksuja korotetaan?

Nykyiset maksut eivät riitä kattamaan saunoista ja autopaikoista syntyviä kustannuksia.

  • Autopaikoista syntyviä kustannuksia ovat mm. auraus, asfaltointi, lämpötolppien korjaus ja uusiminen.
  • Saunoista syntyviä kustannuksia ovat mm. vesi, lämmitys ja siivous.

Milloin korotukset astuvat voimaan?

Vuoden 2022 alusta.

Mistä asukkaat saavat tietoa tulossa olevista korjauksista ja niiden etenemisestä?

Kerromme tulevista korjauksista kohdekohtaisesti sitä mukaa, kun tehtävät korjaukset ja niiden aikataulut varmistuvat. Korjauksista jaetaan myös yleistiedote koteihin syyskuussa. Kevään asukaskokouksissa käydään läpi tulevia korjaustarpeita ja -suunnitelmia.

Minulla ei ole enää varaa asua nykyisessä asunnossa, kun vuokra nousee. Tarjoatteko minulle pienempää/edullisempaa asuntoa?

Sopivaa asuntoa voi etsiä verkkosivuiltamme olevasta vapaiden asuntojen listasta. Vaikka siellä ei olisi sopivaa asuntoa juuri nyt, kannattaa tehdä asuntohakemus, jossa kerrot millaista asuntoa haet. Tarjoamme sopivaa asuntoa, kun sellainen vapautuu.

Takaisin blogiin