Rehtiä palvelua tasapuolisesti ja riippumattomasti

Nurmijärven Kodeilla on kymmeniä yhteistyökumppaneita, jotka huolehtivat meidän kanssamme siitä, että asuminen on sujuvaa ja turvallista. Osa yhteistyökumppaneistamme voi olla sinulle tuttuja. Olet ehkä  hakenut avaimen Laatulukosta, asioinut huoltoyhtiön kanssa, tai törmännyt rappusiivoojaan porraskäytävässä tai jätehuollon henkilökuntaan roskakatoksella. Osa palveluista, kuten vaikka kohteiden vakuutukset ovat sinulle näkymättömiä, mutta niiden kaikkien tavoitteena on tuottaa asukkaillemme hyötyä. Tänä vuonna ostamme palveluita, korjauksia, energiaa, vettä, huoltoa, siivousta, jätehuoltoa, vakuutuksia ja monenlaisia muuta noin 7,5 miljoonalla eurolla.  

Meille ja asukkaillemme on tärkeää, että käyttämämme palvelut ovat hyviä ja kustannukset pysyvät hallinnassa. Sen vuoksi meillä on hankinnoissa muutama tärkeä periaate, joihin olemme yhdessä sitoutuneet. 

1. Kilpailutamme kaikki hankinnat.  

Kilpailutuksissa noudatetaan tasapuolisuutta. Kaikki tarjoajat ovat samalla viivalla, eikä ketään suosita tai syrjitä. Tarjouspyyntö tehdään kirjallisesti ja siinä kerrotaan kaikki tarpeelliset tiedot tarjouksen tekemiseksi. Mikäli kaikki tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia, valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin.  

Kilpailutuksesta hyötyvät ennen muuta asukkaat, sillä kilpailutus takaa, että vuokrat pysyvät kurissa. Kilpailutuksessa myös määritellään se palvelun taso, jota odotamme yhteistyökumppaneiltamme. Haluamme olla varmoja, että tavoitat huollon hätätilanteessa vaikka keskellä yötä, ja että kotisi remontti on tehty huolellisesti, laadukkaista ja kestävistä materiaaleista. 

Olemme julkinen hankintayksikkö, joten yli 60 000 euroa maksavat palvelut ja hankinnat ja yli 150 000 euroa maksavat rakennusurakat kilpailutetaan julkisena hankintana. Julkisia hankintamenettelyjä teemme joka vuosi useita. 

2. Selvitämme ja julkistamme sidonnaisuudet.  

Koska riippumattomuus on hankinnoissa tärkeää, selvitämme ja julkistamme henkilöstön ja hallituksen jäsenten sidonnaisuudet sellaisiin yrityksiin, joilta Nurmijärven Kodit tekee hankintoja. Sidonnaisuuksilla tarkoitetaan omaa tai perheenjäsenen omistusta, luottamus- tai johtotehtäviä kyseisissä yrityksissä.  

Vuoden vaihteessa tehdyn selvityksemme mukaan: 

  • Työntekijöillämme ei ole sidonnaisuuksia yrityksiin, joilta teemme hankintoja.  
  • Hallituksen varapuheenjohtaja Timo Ojamäki on toimitusjohtaja, yrittäjä ja omistaja Probitas Oy:ssä, jolta Nurmijärven Kodit on ostanut kiinteistönvälityspalvelua. Timo Ojamäki ei ole osallistunut yritystään koskevien asioiden käsittelyyn hallituksen kokouksissa.  
  • Muita sidonnaisuuksia hallituksessa ei ole.  

3. Emme ota lainkaan henkilökohtaisia lahjoja.  

Lahjojen suhteen meillä on selkeä nollalinja: emme ota lainkaan vastaan henkilökohtaisia lahjoja. Emme hyväksy suoraa tai epäsuoraa lahjontaa, korruptiota tai mitään epäeettistä vaikuttamista missään muodossa.  

Koko Nurmijärven kotien työyhteisölle osoitettuja vähäarvoisia lahjoja (esim. suklaarasia jouluna) voimme ottaa vastaan, mutta ne jaetaan ja arvotaan koko henkilöstön kesken. Arvokkaammat lahjat palautamme lähettäjille.  

Otamme ulkopuolisilta vastaan vain vieraanvaraisuutta, joka on arvoltaan vähäistä, kuten satunnainen lounas. Maksamme työntekijöidemme koulutustilaisuuksista aiheutuvat matka-, majoitus- ym. kulut eikä niitä vastaanoteta lahjoina. 

Näillä keinoilla varmistamme, että tarjoamme asukkaillemme parasta ja edullisinta mahdollista palvelua tasapuolisesti, avoimesti ja riippumattomasti. Näin tiedämme myös, että kaikki hankintapäätökset tehdään asukkaiden etua ajatellen ja vastuullisesti. 

Marjut Joensuu 

Toimitusjohtaja 

Nurmijärven Kodit 

Takaisin blogiin
WordPress PopUp Plugin