Vuosi 2022 on remonttien vuosi: tarkista oman kohteesi tulevat remontit

Tänä vuonna Nurmijärven Kodeille ei valmistu yhtään uudiskohdetta. Sen sijaan keskitämme tänä vuonna resursseja nykyisten kohteiden ja niissä olevien kotien kunnostukseen ja remontointiin. Haluamme huolehtia siitä, että kaikki kodit pysyvät hyvässä kunnossa ja viihtyisinä.

Aiemmin tehdyt kuntoarviot toimivat suuntaviittoina, joiden mukaan korjausaikataulut on suunniteltu. Kuntoarvioissa kartoitettiin kohteiden ja niissä olevien kotien kuntoa. Ensisijalla ovat kaikista kiireellisimmiksi arvioidut korjaukset, ja niiden rinnalla tullaan tekemään paljon pienempiä kunnostuksia.

Sadevesien ohjausta, maalausta ja tulevan kartoitusta

Tänä vuonna kohteilla tullaan tekemään paljon haitta-ainekartoituksia, joiden tarkoituksena on varmistaa, että kohteilla on turvallista tulevina vuosina tehdä remontteja ja kunnostuksia. Kartoituksia on suunniteltu yhteensä 18 kohteeseen.

Lisäksi vuoden aikana tullaan tekemään lukuisia sadevesien uudelleenohjauksia, eli esimerkiksi katolta tulevien vesien ja valumavesien ohjaamista pois rakennusten kivijaloista, sekä salaojitusten tarkistuksia ja kunnostuksia. Tällaisia korjauksia on näillä näkymin tiedossa 18 kohteeseen.

Kesän 2022 aikana tehdään useilla kohteilla myös piharakennusten, puurakenteiden ja sokkelien maalauksia, sekä aitojen kunnostuksia ja maalauksia. Uutta maalipintaa on suunniteltu muun muassa näihin kohteisiin: Kielovaarantie 8, Sorvankaari 14, Jokipalstatie 27, Peltohiirentie 2, Hiirenhäntä 1-3, Päästäisentie 1 ja 2, Eräpolku 1-7, Ketunkallio 5-7, Ketunkallio 14, Jokipalstatie 26 ja 31 sekä Ratakuja 7 ja 3-5.

Edellisten vuosien tapaan tullaan kunnostamaan myös paljon yksittäisiä koteja. Viime vuonna Nurmijärven Kodit remontoi noin 90 kotia, ja tänä vuonna kotien remontteja tehostetaan entisestään palkkaamalla lisää urakoitsijoita tekemään kunnostuksia. Entistä useammat Nurmijärven Kotien asukkaat saavat siis pian nauttia vasta remontoidusta kodista.

Katso oman kohteesi remonttisuunnitelmat

Olet varmaan utelias tietämään, minkälaisia remontteja omassa asuinkohteessasi on suunnitteilla? Alla olevassa alustavassa listassa on poimintoja kunnostussuunnitelmista tälle vuodelle. Listan kaikki remontit ovat vasta suunnitteilla, ja ne pyritään toteuttamaan tänä vuonna sitten, kun remontit on kilpailutettu ja niille on löydetty sopiva tekijä. Huomaathan, että listalla ei ole kaikkia tulevia remontteja.

 • Jokihaantie 2-4: Kattojen uusiminen
 • Jokipastatie 27: Yleisten tilojen uusiminen
 • Karsillantie 50: Sokkelivaurioiden kartoitus ja korjaus
 • Keskustie 13: ilmanvaihdon suunnittelu
 • Ketunkallio 5-7 ja 14: Liukumäen, pihapenkkien ja pöytien uusiminen
 • Kielovaarantie 7-9: Kylpyhuoneiden korjaus useissa kodeissa
 • Kuntotie 4: Kylpyhuoneiden uusiminen useissa kodeissa, käyttövesijohtojen kuntotutkimus, yleisten tilojen kunnostus
 • Kuntotie 6: ikkunoiden uusiminen, julkisivun ja parvekkeiden kuntotutkimus, parvekeovien uusiminen
 • Myyräntie 1-5: Kylpyhuoneiden ja saunojen uusiminen useissa kodeissa
 • Peltohiirentie 2 ja hiirenhäntä 1-3: Patteriverkoston tasapainotus ja tarvittavien venttiilien uusinta
 • Päästäisentie 1 ja 2: parkkialueen asfaltin uusiminen ja kulkuväylien paikkakorjaus
 • Ratakuja 3-5: Porrashuoneiden huoltomaalaus ja akustiikkalevyjen uusiminen
 • Ratakuja 7: Katoksen kunnostus ja tamppaustelineen hankinta
 • Sorvankaari 9: Keittiökalusteiden uusiminen useissa kodeissa
 • Suopolku 1: Julkisivun kuntotutkimus, viemäreiden sukitus
 • Suopolku 5: Keittiökalusteiden ja liesikupujen uusiminen useissa kodeissa, kylpyhuoneiden uusiminen useassa kodeissa, huippuimurien uusiminen, käyttövesiputkien suunnittelu

Pidämme asukkaat ajan tasalla

Pidämme sinut ajan tasalla sinua koskettavista kunnostuksista. Kaikista remonteista tullaan tiedottamaan asukkaita hyvissä ajoin ennen kunnostustöiden aloitusta. Kaikkien tälle vuodelle suunniteltujen kunnostusten ajan asuminen kohteilla voi jatkua ihan normaaliin tapaan. Suuri osa suunnitelluista remonteista on sellaisia, että ne eivät vaadi asunnoissa käyntiä, eikä niistä synny suurta häiriötä. Jotkut remontit voivat aiheuttaa tilapäistä epämukavuutta ja poikkeusjärjestelyjä. Jos näin on sinun kohdallasi, saat meiltä toimintaohjeet, kun on sen aika.

Takaisin uutisiin
WordPress PopUp Plugin