Nurmijärven Kodit selvittää erityisryhmäkohteiden myyntiä

Nurmijärven Kodit on tehnyt MVH-Asunnot Oy:n kanssa aiesopimuksen, jonka tarkoituksena on selvittää kolmen erityisryhmäkohteen myyntiä. Asukkaiden vuokrasopimukset ja asuminen jatkuvat täysin entisellään, vaikka kohteet myytäisiin. Kohteet ovat valtion tukemia ARA-kohteita ja niiden vuokrat määritellään jatkossakin omakustannusperiaatteella ja asukasvalintakriteerit pysyvät ennallaan.

Erityisryhmäkohteet poikkeavat Nurmijärven Kotien muista kohteista merkittävästi, koska hoivapalvelut ovat niissä keskeinen osa asumista. Erityisryhmäkohteissa on myös toimitiloja, joiden omistaminen ei ole Nurmijärven Kotien ydintehtävä. – Keskitymme jatkossa kohtuuhintaiseen vuokra-asumiseen, kertoo toimitusjohtaja Marjut Joensuu.

Aiesopimukseen kuuluvat erityisryhmäkohteet ovat palvelutalo Nurmilintu (Rajamäentie 7), senioritalo Toimela (Heikkarinkuja 5) ja senioritalo Lumikello (Vaskomäentie 1). Kohteissa on yhteensä 138 asuntoa.

MVH-Asunnot Oy on erityisryhmien asumiseen erikoistunut palveluyhtiö, joka omistaa valtion tukemia ja vapaarahoitteisia erityisryhmäkohteita 12 paikkakunnalla. Aiesopimus on voimassa 31.5.2023 saakka eli selvitykset ja päätökset kohteiden myynnistä on tarkoitus tehdä siihen mennessä. Kohteiden myyminen edellyttää myös ARA:n hyväksyntää.

Lisätiedot

Nurmijärven Kodit Oy, toimitusjohtaja Marjut Joensuu, marjut.joensuu@nurmijarvenkodit.fi, puh. 040 317 4433

MVH-Asunnot Oy, toimitusjohtaja Kimmo Vanhala, kimmo.vanhala@mvh.fi, puh. 050 380 4418

Takaisin uutisiin