Usein kysyttyjä kysymyksiä lumitöistä

Talvi on ihanaa aikaa hohtavan valkoisine hankineen ja kirpeine pakkaskeleineen! Lumi aiheuttaa kuitenkin myös haasteita kerros- ja rivitaloasujalle, varsinkin kun sitä tulee paljon. Olemme viime päivinä saaneet paljon kyselyitä lumeen ja lumitöihin liittyen. Alla joitakin useimmin kysyttyjä kysymyksiä lumesta.

Autopaikallani on lunta. Kenen vastuulla on puhdistaa autopaikka lumesta?

Autopaikan puhdistaminen kuuluu autopaikkaa vuokraavan asukkaan vastuulle. Huolto auraa pysäköintialueen kulkuväylät lumesta, mutta ei esimerkiksi lapioi autopaikkojen väleistä tai takaa. Auton reunustat ovat siis aina asukkaan vastuulla.

Joskus auraamisesta voi syntyä autojen taakse valli, varsinkin jos lunta on tullut paljon. Myös tässä tapauksessa vallin lapioiminen kuuluu autopaikan haltijan, eli asukkaan vastuulle.

Osa pihasta on jäänyt auraamatta. Kenelle ilmoitan?

Jos lunta on satanut paljon, niin huolto pyrkii tekemään välttämättömimmät lumityöt jokaisessa kohteessa ensin. Jos lumen tulosta on siis vain vähän aikaa, niin kannattaa odotella hetki, sillä huolto on todennäköisesti tulossa vielä takaisin. Huolto työskentelee niin nopeasti kuin vain voi, ja heillä on paljon aurattavia kohteita.

Jos lumen tulosta on jo jonkin aikaa, ja huomaat, että jokin alue pihalta on unohtunut aurata, niin ole yhteydessä huoltoyhtiöön.

Parvekkeellani/rivitalopihallani on lunta. Kenen vastuulla on lumien puhdistaminen?

Parvekkeen sekä rivitaloasunnon pihan puhdistaminen lumesta ovat asunnon vuokraajan vastuulla. Huolto huolehtii siitä, että kulkuväylä asunnon edustalle pysyy auki. Rivitalopihan edusta pelastustieltä ovelle kuuluu asukkaan vastuulle.

Parvekkeet ja esimerkiksi rivitalojen takapihat tulee asukkaan puhdistaa itse lumesta. Kun puhdistat parveketta lumesta, niin muista varoa alla kulkevia ihmisiä. Voit myös siirtää lumet ämpärillä kylpyhuoneeseen sulamaan.

Katolla on paljon lunta ja lumi roikkuu räystään reunan yli. Mitä teen?

Jos huomaat, että katolla on paljon lunta, ja erityisesti jos havaitset räystään reunan yli roikkuvaa lunta, niin ole yhteydessä huoltoyhtiöön. Muista myös olla varovainen, kun liikut lähellä räystäitä, sillä niistä voi pudota lunta ja jäätä.

Mistä saan lapion tai lumikolan?

Yhteiskäyttöön tarkoitettuja lapioita, lumikolia ja porrasharjoja on usein pihavarastossa. Jos lainaat välineitä, niin palautathan ne heti takaisin, kun olet valmis.

Kuka tekee lumityöt postilaatikoilla?

Huollon tehtävänä on varmistaa, että postilaatikoiden edustalla on tehty lumityöt ja posti pääsee jakamaan postin. Jos olet saanut postilta ilmoituksen, että postia ei ole päästy postilaatikolle jakamaan postia, niin ole yhteydessä huoltoyhtiöön.

Takaisin blogiin
WordPress PopUp Plugin