Vuokriin odotettavissa korotuksia vuoden alussa

Nurmijärven Kotien kaikkien kohteiden vuokriin on odotettavissa korotuksia vuoden alussa, johtuen yleisestä kustannusten ja korkojen noususta. Tarkkoja korotuksia ei vielä tiedetä, niistä tiedotetaan asukkaille lokakuun loppuun mennessä. Vuokrankorotukset johtuvat kustannusten noususta.

Meillä noudatetaan omakustannusvuokria eli hinnoissa ei ole katetta. Kun yleinen kustannustaso ja korot nousevat, vuoria joudutaan tarkistamaan. Tilastokeskuksen mukaan kiinteistön ylläpidon kustannukset ovat nousseet tänä vuonna jopa 11,5%. Nurmijärven Kodeilla nousu on ollut hiukan maltillisempaa, koska meillä on mm. kiinteähintainen sähkösopimus, säästöjä on saatu kilpailutuksilla ja energiansäästötoimilla ja hallinnon kuluja on karsittu.

Esimerkki onnistuneesta kilpailutuksesta on kaapeli-tv-yhteyksien kilpailutus, jossa saatiin huomattava säästö, minkä lisäksi pystymme ensi vuoden alussa tarjoamaan asukkaille maksuttoman nettiyhteyden. Tämä koskee meidän omia kohteita, ei osakehuoneistokohteita. Asukkaan pitää hankkia reititin ja sen jälkeen nettiyhteys on asukkaalle maksuton. Tästä tullaan tiedottamaan asukkaille tarkemmin lokakuussa.

Korjaustarpeita on kohteilla paljon, ja korjauksia on jo alettu pistää tärkeysjärjestykseen ja mahdollisuuksien mukaan siirretty eteenpäin. Terveys ja turvallisuus, esim. katot, lämmitys, putket, ilmanvaihto ja sähkökorjaukset ovat etusijalla. Viihtyvyyskorjauksia joudutaan karsimaan, esimerkiksi maalaukset tai pihojen ja aitojen kunnostukset saattavat nyt jäädä odottelemaan.

Vuokrankorotukset koskevat kaikkia kohteita, mutta joissakin kohteissa korotus voi olla muita suurempi tai pienempi, riippuen kohteen kuluista, kunnosta ja sijainnista. Meillä on käytössä vuokrien tasausjärjestelmä eli kuluja tasataan eri kohteiden välillä. Näin minkään yksittäisen kohteen vuokrankorotus ei muodostu kohtuuttomasti muita suuremmaksi, vaikka siellä olisi paljon lainaa tai korjauksia.

Vaihtohakemus sisään ja vedenkäyttö ja lajittelu kuntoon

Ymmärrämme hyvin, että vuokrankorotukset voivat herättää huolta ja rahatilanne on monella entistä tiukempi. Jos tuntuu, että asumiskustannukset ovat kasvamassa liian suureksi, kannattaa ajoissa hakea edullisempaa asuntoa. Mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä helpompi on löytää omiin tarpeisiin sopiva edullisempi koti. Voit jättää meille asunnonvaihtohakemuksen koska tahansa täällä.

Asukkaana voit myös auttaa pitämään kuluja kurissa monin tavoin. Eniten vaikutusta on sillä, että käytät vettä säästeliäästi ja lajittelet jätteet huolellisesti.  

Asukkaat voivat jatkossa halutessaan osallistua oman kohteensa viihtyvyyden parantamiseen, esimerkiksi tekemällä pieniä maalausprojekteja, jos innostusta löytyy. Tiedotamme viihtyisyyden parantamiseen liittyvistä mahdollisuuksista asukkaille tarkemmin loppuvuodesta.

Marjut Sandsjoe

Toimitusjohtaja

Nurmijärven Kodit

Takaisin blogiin