Kohteiden kunnossapito pitää kiinteistömanageri Vuokko Haaviston kiireisenä

Nurmijärven Kotien kiinteistömanageri Vuokko Haavisto huolehtii siitä, että Nurmijärven Kotien kohteet ja asunnot pysyvät kunnossa, remontit rullaavat asunnoissa, ja että huolto ja siivous hoituvat asian mukaisesti. Suuri osa kiinteistömanageri työstä tapahtuu kohteilla, eli monet asukkaat ovat varmasti törmänneet Vuokkoon kohteiden pihoilla ja rappukäytävissä. Vuokko valottaa nyt, minkälaista työtä kiinteistömanageri tekee, ja vinkkaa, minkälaisia remontteja ja kunnostuksia Nurmijärven Kotien kohteilla on tekeillä ja pian valmistumassa.

Kuunvaihteessa kiiruhdetaan, muulloin huolehditaan hommien rullaamisesta

Vuokon tyypillinen työpäivä alkaa tietokoneen avaamisella kahvikupin kanssa. Kuukauden ajankohta vaikuttaa siihen, millainen päivä on tulossa. Kuunvaihteet ovat kiireisimpiä, ja silloin Vuokko painaa tukka putkella pitkin Nurmijärven pitäjiä ja tarkastaa tyhjentyneitä asuntoja. ”Koskaan ei pysty sanomaan, millainen työpäivä on tulossa. Se onkin parasta tässä työssä.” Tyypilliseen työpäivään mahtuu kiertelyä kohteilla, yhteistyötä remontti- ja kiinteistöhuoltoyritysten kanssa sekä suunnittelua ja raportointia tietokoneen äärellä.

Rauhallisempina hetkinä, yleensä kuun keskivaiheilla, Vuokolla on aikaa keskittyä esimerkiksi asukkaiden kyselyihin ja tiedusteluihin sekä tehdä kohteilla valvontakäyntejä. Lisäksi Vuokko huolehtii, että huolto ja siivous hoituvat kohteilla asian mukaisesti, ja asuntojen ja kohteiden remontit rullaavat sovitusti eteenpäin. ”Yhteistyökumppaneiden kanssa tulee oltua päivittäin tekemisissä. Joko suunnittelemme remontteja tai tarkastamme käynnissä olevia. Huoltoyhtiön asiakaspalvelun ja huoltohenkilöiden kanssa käymme myös jatkuvaa keskustelua kohteiden ylläpitoon liittyen.” Kun kuunvaihde on käsillä, niin Vuokko viettää entistä enemmän aikaa kohteilla, sillä kaikki tyhjenevät asunnot lopputarkastetaan ja niihin tilataan tarvittaessa remontteja ja siivouksia.

Viime aikoina suuri siivu Vuokon työajasta on mennyt asuntojen keittiö- ja kylpyhuonetarkastuksiin. Nurmijärven Kodit kartoittaa tämän vuoden aikana asuntojen keittiöiden ja kylpyhuoneiden kuntoa, ja tarkoitus on käydä lähes kaikissa asunnoissa. Työ jatkuu läpi syksyn, ja tällä hetkellä noin 500 keittiötä ja kylpyhuonetta odottaa vielä tarkastusta. Tavoitteena on kartoittaa yleisesti asuntojen kuntoa, ja päästä puuttumaan nopeasti, jos jossain asunnossa tai kohteessa ilmenee kiireellistä korjattavaa.

Kiinteistömanagerin työssään Vuokko on tottunut siihen, että päivän aikana esiin nousee usein uusia selvitettäviä ja hoidettavia asioita. ”Parasta tässä työssä on monipuolisuus. Koskaan ei tiedä mitä seuraavana päivänä tulee vastaan, joskus jopa tunnin aikana suunnitelmat muuttuu samalle päivälle.”

Työssä ilahduttaa onnistuneet työt ja kohtaamiset

Ihmisten kohtaaminen ja auttaminen on tärkeä osa Vuokon työtä. ”Ihmiset ovat yksinkertaisesti parasta.” Kunnossapitotiimin työtä tehdään asukkaiden hyväksi., ja päällimmäisenä tavoitteena on pitää huolta kohteista, niiden kunnosta ja viihtyisyydestä. Suurin palkinto työssä on aina tyytyväinen asukas.

Vuokosta on myös palkitsevaa nähdä työn jälki kohteella, kun joku projekti valmistuu. ”Minua ilahdutti tulla tänä kesänä loman jälkeen takaisin töihin. Keväällä oli päätetty, että pyritään kesän aikana laittamaan pihoja parempaan kuntoon. Olin keväällä tilannut kohteiden pihoihin liittyen erilaisia pihatöitä, ja oli ihana nähdä, kuinka hienosti ne oli toteutettu. Esimerkiksi Päästäisentie 1 ja 2 sekä Jokihaantie 5 parkkipaikat ovat nyt todella hyvässä kunnossa! Kohteilla korjailtiin parkkipaikan ja pihan asfaltointeja ja istutettiin uusia puita ja pensaita.”

Joskus asiat eivät mene suunnitelmien mukaan, mutta silloinkin on tärkeää pitää asukkaista ja kodeista huolta. ”Erään pariskunnan piti muuttaa asuntoon, mutta sisäänmuuttohetkellä asunnossa huomattiin vika, joka oli pakko korjata heti, eikä asuntoon voinutkaan muuttaa. Pystyimme onneksi tarjota asukkaille lähistöltä väistöasunnon, jonne asukkaat saivat avaimet heti samana päivänä. Nyt asunto on saatu kuntoon, ja asukkaat ovat päässeet muuttamaan juuri remontoituun kotiin. On hienoa, kun yllättävissäkin tilanteissakin onnistutaan löytämään ratkaisuja ongelmiin.”

Syksyllä suoritetaan laadunvalvontaa ja saatetaan korjausprojekteja valmiiksi

Alkava syksy tarkoittaa kunnossapitotiimissä sitä, että kesällä käynnistetyt suuremmat korjaushankkeet alkavat pikkuhiljaa tulla valmiiksi. Esimerkiksi Kuntotie 6 Klaukkalassa on koko kesän ajan ollut huputettu, ja pian alta paljastuvat uudet parvekkeet. Loppusuoralla on myös Jokihaantie 4 peruskorjaushanke.

Tämän syksyn suunnitelmista Vuokko mainitsee odottavansa keittiöiden ja kylpyhuoneiden tarkastusten loppuunsaattamista. ”Suunnittelen tällä hetkellä myös siivouksen laadunvalvontakierrosta, joka tullaan toteuttamaan lähiaikoina. Tarkoituksena on tarkastaa, että rappusiivouksen taso on siivoussopimuksen mukainen. Työstän parhaillani listausta ensi vuoden remonteista ja niiden kilpailutuksia. Tarkoituksena on myös kehittää yhteistyötä kaikkien kumppanien, kuten huoltojen, remonttifirmojen ja siivousfirmojen kanssa.”

Nurmijärven Kodeille on juuri varattu tontti Vanha-Klaukan alueelta Klaukkalasta, ja uudiskohteen projektia päästään pian kunnossapitotiimissä käynnistelemään toden teolla. Vuokko odottaa innolla alkavaa projektia, mutta hänelle on erityisen tärkeää huolehtia jatkossakin siitä, että olemassa olevat kohteet pidetään kunnossa. ”Tottakai on mukavaa olla mukana uudiskohteen rakentamisprojektissa! Tällä hetkellä minulle itselleni on kuitenkin tärkeintä pitää nykyinen asuntokanta asuttavassa kunnossa ja suunnitella niiden peruskorjauksia.”

Takaisin blogiin
WordPress PopUp Plugin