Asunnonhakijan infopaketti

Etsitkö kotia Nurmijärveltä, ja mietit, miten asuntoja haetaan? Löysitkö sivuiltamme kenties jonkin kiinnostavan vapaan asunnon? Onko sinulla jo asunto meiltä, mutta muuttuneen tilanteesi takia etsit pienempää tai suurempaa kotia? Mietitkö, miten asunnon hakeminen etenee vaihe vaiheelta? Lue tämä artikkeli, niin tiedät, miten asunnonhaku etenee asuntohakemuksen jättämisestä asunnon vastaanottamiseen!

Aloita asuntohakemuksen täyttämisestä

Kaikki alkaa asuntohakemuksesta, ja siitä sinunkin kannattaa ehdottomasti aloittaa. Olit sitten jo meillä asuva asukas, joka haluaa vaihtaa asuntoa, tai ihan uusi hakija, niin asuntohakemuksen täyttämisen tulisi olla ensimmäinen asia jonka teet, sillä emme voi ehdottaa sinulle asuntoja, ennen kuin meillä on hakemuksesi. Täytä hakemus täällä, ja syötä kaikki tarvittavat tiedot hakemukselle. Huomioi, että kaikkien hakijoiden henkilötunnukset tulee kirjoittaa juuri niin kuin ne ovat henkilöllisyystodistuksissa, eli isot kirjaimet isolla ja väliviivat paikallaan, tai muuten hakemus voi hylkääntyä. Lisätietoja-kenttään mahtuu vain vähän tekstiä, mutta jos sinulla jäi jotain asunnon hakuun vaikuttavaa asiaa mielen päälle, laita viestiä asiakaspalvelu@nurmijarvenkodit.fi niin voimme lisätä lisätietoja hakemukseesi.

Tutustu vapaisiin asuntoihin sivuillamme

Nettisivuiltamme löytyy lista vapaista asunnoistamme, ja pyrimme päivittämään listaa tasaisin väliajoin sitä mukaa kun asuntoja menee tai niitä vapautuu lisää. Kannattaa tutustua asuntoihin, ja jos löydät sinua kiinnostavan asunnon, niin voit aina laittaa viestiä tai soittaa meille, niin lisäämme kyseisen asunnon tai kohteen toiveeksi hakemuksellesi. Emme voi taata, että pystymme heti tekemään sinulle kyseisestä asunnosta asuntoehdotusta, tai että pääset katsomaan asuntoa, mutta kuuntelemme toiveitasi.

Asuntoa ehdotetaan sinulle

Kilahtiko sähköpostiisi meiltä asuntoehdotus? Hienoa! Nyt kannattaa kipin kapin toimia asuntoehdotuksessa olevien ohjeiden mukaan ja sopia asuntonäyttö. Asuntoehdotuksesta löydät yhteystiedot näytön sopimiseksi. Samaa asuntoa voidaan ehdottaa yhtä aikaa useammallekin hakijalle, eli nopeus on valttia. Kun asuntoehdotus saapuu sähköpostiisi, niin toimi nopeasti, sillä ensimmäinen hakija, joka ilmoittaa ottavansa asunnon vastaan saa sen.

Eikö asuntoehdotusta kuulu?

Pyrimme nopeuttamaan asuntojen tarjoamista asukkaille, ja jos meillä on sopiva asunto tarjolla niin asuntoehdotus voi tulla sinulle jo seuraavana arkipäivänä asuntohakemuksen jättämisestä. Joskus asunnon saaminen voi viedä jonkin aikaa. Hakemus pysyy voimassa kuusi kuukautta hakemuksen jättämisestä. Tämän jälkeen hakijan tulee uusia hakemus, jos asunnon haku on edelleen ajankohtaista. Jos jokin asunnon hakuusi liittyvä asia muuttuu, niin laita meille tästä viestiä, jotta voimme ottaa sen huomioon. Asuntohakemuksen perään soittelu ei nopeuta asunnon saantia, mutta jos asunnon tarpeesi on muuttunut jostain syystä kiireisemmäksi, niin tästä kannattaa ilmoittaa meille.

Ota asunto vastaan

Kun olemme ehdottaneet sinulle asuntoa, niin jäämme odottamaan vastaustasi, otatko asunnon vastaan. Voit ilmoittaa meille puhelimitse tai sähköpostilla, otatko asunnon vai etkö ota sitä. Jos ilmoitat meille, että et ota asuntoa vastaan, niin asuntohakemuksesi pysyy voimassa, ja olet edelleen mukana asukasvalinnoissa. Jos ilmoitat ottavasi asunnon vastaan ja saat vielä meiltä vahvistuksen, että asunto on sinun, niin voit onnitella itseäsi ja alkaa suunnittelemaan muuttoa uuteen kotiin!

Jäikö joku asia asunnon hakemisessa askarruttamaan? Lue lisää asunnon hakemisesta TÄÄLTÄ.

Takaisin blogiin