Nurmijärven Kotien vuokrat nousevat 1.1.2024 alkaen 

Nurmijärven Kotien vuokrat nousevat 1.1.2024 alkaen. Vuoden 2024 vuokralaskut ja vuokrankorotuksesta kertova kirje jaetaan jokaiseen asuntoon lähipäivinä. Vuokrat nousevat kohteesta riippuen 5–10 %, keskimäärin 8 %. Nurmijärven Kotien keskivuokra vuonna 2024 on ARA-asunnoissamme 13,76 €/m2 ja muissa kohteissamme 15,62 €/m2. Autopaikka- ja saunavuoromaksut pysyvät tulevana vuonna ennallaan, mutta vesimaksuun on tiedossa kahden euron korotus henkilöä kohti.

Nurmijärven Kotien vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteella eli vuokra kattaa vain kustannukset, eikä hinnoissa ei ole katetta. Vuokria korotetaan, sillä kustannukset ja korkokulut ovat nousseet. Vuokralaiset maksavat jatkossakin ainoastaan asuntojen ylläpidosta ja hoidosta syntyvät kulut. Käyttökorvaukset, kuten vesimaksut kattavat myös jatkossakin ainoastaan veden kulutuksesta syntyvät kulut.

Nurmijärven Kotien asunnot ovat jatkossakin edullisia markkinahintaisiin vuokra-asuntoihin verrattuna. Seuraamme erityisesti korkojen muutoksia tarkasti, koska niillä on merkittävä vaikutus vuokriin myös jatkossa.

Asukkaat voivat vaikuttaa kustannusten nousuun lajittelemalla ja säästämällä vettä

Jokainen asukas voi omalla toiminnallaan vaikuttaa vuokrien ja käyttökorvausten määrään jatkossa, esimerkiksi käyttämällä vettä säästeliäästi ja huolehtimalla jätteiden oikeaoppisesta lajittelusta. Mitä enemmän vettä nyt käytetään, sitä enemmän vesimaksuja joudutaan jatkossa nostamaan, joten jokaisen kannattaa kiinnittää omaan vedenkäyttöön erityistä huomiota. Myös veden lämmityksestä syntyy kustannuksia ja lämmin vesi maksaa lähes tuplat kylmään veteen verrattuna.

Jätteiden oikea lajittelu on tärkeää, jotta kiinteistö pysyy siistinä ja viihtyisänä ja kustannukset kurissa. Jäteastioiden ulkopuolelle, ympäristöön ja kiinteistön tiloihin jätettyjen roskien ja romujen poiskuljetus aiheuttaa turhia kustannuksia. Jokaisen asukkaan tulee itse toimittaa tarpeettomat tavarat ja huonekalut kierrätykseen. 

Vinkkejä fiksuun vedenkäyttöön ja lajitteluun voit löytää esimerkiksi Nurmijärven Kotien facebook-sivuilta. Ota meidät seurantaan!

Miten toimin, jos tuleva vuokrankorotus aiheuttaa huolta?

Vuokrankorotukset voivat herättää huolta ja rahatilanne on monella entistä tiukempi. Jos tuntuu, että asumiskustannukset ovat kasvamassa liian suureksi, kannattaa ajoissa alkaa hakea meiltä edullisempaa asuntoa. Asunnonvaihtohakemuksen jättäminen onnistuu täällä.

Muistathan ilmoittaa meille aina huoneiston asukasmäärässä muutokset tai jos haluat varata tai perua autopaikka- tai saunavuoron.

Jos saat Kelalta asumistukea, muistathan toimittaa uuden vuokralaskun Kelaan. Pystyt tarkistaa kelan sivuilta, mihin asumiseen etuuksiin ja muihin tukiin sinä olet oikeutettu.

Jos omaan talouteen liittyvät asiat askarruttavat tai tuntuvat vaikeilta, Keusoten taloudellisen tuen neuvonta ja ohjaus auttaa. Taloudellisen tuen neuvonnan ja ohjauksen palvelussa voit keskustella asiastasi ammattilaisen kanssa. Saat neuvontaa ja ohjausta tilanteesi ratkaisemiseksi tai sinut ohjataan oikean palvelun piiriin.

Jos sinulla on kysyttävää vuokrankorotuksiin tai asunnon vaihtoon liittyen, asiakaspalvelumme auttaa! Ole yhteydessä asiakaspalvelu@nurmijarvenkodit.fi tai palveluaikoina p. 040 317 4457.

Takaisin uutisiin
WordPress PopUp Plugin