Toimiva kilpailu asuntomarkkinoilla on asukkaan etu 

Nurmijärven Uutiset julkaisi 24.10.2023 näkökulmakirjoituksen, jossa toimittaja kritisoi Nurmijärven Koteja siitä, että emme anna julkisuuteen tietoa tulevista vuokrankorotuksista.  

Kilpailulain 5§:n mukaan kaikenlainen kilpailun rajoittaminen on kielletty, kuten hinnoista tai hinnankorotuksista sopiminen. Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeessa mainitaan, että ”sopimisen lisäksi pelkkä tietojenvaihto yritysten tulevista hinnoista on kiellettyä”. Tietojenvaihto yritysten välillä voi tapahtua myös median kautta. Sen vuoksi emme kommentoi julkisuudessa tulevia vuokrankorotuksiamme. 

Avoin viestintä on meille tärkeää, mutta median kautta meidän ei sovi viestiä tulevista hinnoista. Se olisi myös haitallista asukkaille. Koska olemme Nurmijärven suurin vuokranantaja, meidän hinnoittelumme voi vaikuttaa muihin alueella toimiviin vuokranantajiin ja heidän hinnoittelupäätöksiinsä. Varovainen tulkinta ja huolellinen kilpailulain noudattaminen on siis ennen kaikkea asukkaidemme etu.  

Asukkaille viestimme tulevista vuokrista avoimesti ja mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta asukkailla on mahdollisuus varautua ja tarvittaessa esimerkiksi hakea edullisempaa asuntoa. Ennakkotietoa vuokrankorotuksista kerrottiin asukkaille elokuussa heti kun nähtiin, että niitä on tulossa.  

Huoneenvuokralain mukaisesti tiedotamme asukkaille vuokrien ja käyttökorvausten tarkistuksista ja niiden perusteista kirjallisesti 2 kuukautta ennen kuin ne astuvat voimaan. Tiedote jaetaan jokaiseen huoneistoon ja lisäksi viestimme asukkaille sähköisissä kanavissa, verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.  

Kaikkiin asukkaiden kysymyksiin vastaamme niin facebookissa, OmaKoti-palvelussa, sähköpostissa kuin puhelimitse nopeasti, yleensä jo saman päivän aikana. Jos puhelinpalvelussa on ruuhkaa, meille voi jättää soittopyynnön. Kaikille soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin, usein jo samana päivänä tai viimeistään seuraavana. 

Nurmijärvellä on lukuisia erilaisia vuokranantajia ja vuokra-asuntomarkkinat toimivat hyvin, sillä tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Asukkaiden etu on, että kilpailu toimii jatkossakin.  

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Ilman muuta tarkistamme toimintaohjeitamme, jos löytyy jokin peruste sille, että voimme tulkita kilpailulakia jollain muulla tavalla. 

Marjut Sandsjoe

Toimitusjohtaja

Nurmijärven Kodit

Takaisin uutisiin
WordPress PopUp Plugin