Ota ilo irti parvekkeesta! Vinkit mukavaan parveke-elämään

Parvekekausi on käynnissä, ja jos sinulla on asunnossasi parveke, niin sinulla on kesällä käytössäsi yksi huone lisää. Ota siis kaikki ilo irti parvekkeestasi, sillä Suomen kesä on lyhyt! Toimi näin, kun vietät aikaa asuntosi parvekkeella:

Tee näin: Sisusta parveke mielesi mukaan

Hyödynnä asuntosi parvekkeesta jokainen neliö, tuo parvekkeelle ruokailuryhmä tai löhötuolit, perusta hyötykasviviljelmä tai koristele parvekkeesi kesäkukilla. Jos teet tilasta viihtyisän ja sinun näköisesi, niin tilaa tulee myös todennäköisemmin käytettyä enemmän.

Älä tee: Metelöinti hiljaisuuden aikaan

Kesäiltoina on ihanaa asettua omalle viihtyisästi sisustetulle parvekkeelle nauttimaan Suomen kesän ainutlaatuisesta tunnelmasta, mutta otathan naapurit huomioon, ja vältät kovaäänistä keskustelua tai musiikin soittoa hiljaisuuden jälkeen.

Tee näin: Grillaa parvekkeella turvallisesti

Parvekegrillaus on Nurmijärven Kodeilla sallittua, kunhan grillaat sähkö- tai kaasugrillillä. Sijoita grilli tasaiselle, palamattomalle alustalle riittävän etäisyyden päähän seinästä, käynnistä grilli, avaa kylmä juoma ja nauti kesästä!

Älä tee: Hiiligrillin käyttö

Hiilillä grillaaminen on paloturvallisuusriski, eli hiiligrillit ja kertakäyttögrillit ovat kiellettyjä parvekkeella. Asukas on vastuussa, mikäli hän huolimattomalla käytöksellään aiheuttaa vahinkoa rakennukselle. Ethän grillaa perinteisellä hiiligrillillä tai avotulella asunnon parvekkeella.

Tee näin: Tuuleta petivaatteet ja kuivata pyykit

Vastapestyistä pyykeistä tulee ihanan raikkaita, kun kuivatat ne ulkona parvekkeella aurinkoisella säällä. Myös petivaatteet kannattaa tuulettaa parvekkeella lämpimien kesäöiden jälkeen.

Älä tee: Tekstiilien tomuttaminen

Mattojen, petivaatteiden ja muiden tekstiilien tomuttaminen ja ravistelu parvekkeella levittää tomua alempien kerrosten parvekkeille ja pihoille, ja tästä syystä tekstiilejä ei tule tomuttaa parvekkeella. Tomutathan tekstiilisi pihalla esimerkiksi mattotelineellä.

Tee näin: Nauti kesästä!

Useissa Nurmijärven Kotien asukkaiden koidessa on omat parvekkeet, ja niiden avulla on mahdollista nauttia luonnosta ja ulkoilmasta omassa kodissa. Olit millainen parvekkeen käyttäjä hyvänsä, nauti kesästä omalla parvekkeellasi omalla tavallasi, naapurit huomioiden.

Takaisin blogiin